Author Topic: Firmware RE  (Read 1314 times)

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
Firmware RE
« on: March 10, 2007, 09:09:07 PM »
Hi,

vim ,ze mi asi stejne nekdo nehlpne ale presto - potrebuju nejaky zkusenosti (pac zadny nemam:() se RE firmware a to konkretne tohodle.
Co vlastne "upravovat" , co zkoumat, nastroje ,etc.
Paklize bude nejaky "ohlas" reknu vice...diky.
Stahujte <>

(cca 5.43 MB)
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
Re: Firmware RE
« Reply #1 on: March 11, 2007, 10:23:38 AM »
Tohle je myslim trochu jina liga nez doposud.Tam asi klasicky winapi nebude a vycucnout z toho primo strojovy instrukce a hlavne se v tom vyznat bude docela sila...

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #2 on: March 11, 2007, 12:03:34 PM »
No prave, prvni bude identifikovat "od koho to vlastne je" pak najit nekde preklad a jit dal.......vim ze nektery "veci"kolem tohodle HW (chipsety) programuje Intel...ale tohle fakt nevim..
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

Z!L0G80

• -=[t4C]=-
  • Senior Member
« Reply #3 on: March 11, 2007, 05:36:15 PM »
bych rekl ze ze ty .res sou jeste necim zapakovane, v tom zarizeni  mozna bude nejaky rt os (treba linux)  ktery si to rozpakuje (hadam podle toho ze se to nahrava pomoci tftp
-= SmrT SiGNaTuRaM !!! =-

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #4 on: March 11, 2007, 05:49:06 PM »
A da se to nejak "otevrit" mimo ty masiny?...

Btw - no prenest se mi to podarilo do "nasimulovaneho"adresare a IP - ovsem vylezlo to tam stejny...
« Last Edit: March 11, 2007, 06:28:38 PM by llAmElliK »
[TiME4CRiME]

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #5 on: October 03, 2007, 08:43:39 AM »
Znovu se vratim k otazce upravy FW - zajima mne pokud je treba jak rika Z!80 rt OS linux jak se v tom da "pohrabat" - po pripojeni napr pres rs232 - jestli jen pres konzoli v linuxu ci pres nejakej nastroj..proste vse okolo toho...dikes (jo a smozrejme potrebuju kvalitni a fundovany odpovedi jeste dneska - ;) )
[TiME4CRiME]

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #6 on: October 29, 2007, 08:34:48 PM »
No - porad nic, zkusim neco snazsiho:p - jak myslite ze probiha "aktualizace licence" firmwaru od vyrobce a jak se to da "obelstit"?
Podle vseho je to vazano MAC adresou....jeziis tak mi nekdo helpnete:)
[TiME4CRiME]

Conflict

• g0d i5 just a stat1st1c
  • Senior Member
« Reply #7 on: October 29, 2007, 09:07:08 PM »
tak pokud jde o MAC adresu sitovky, tak tu sem musel zmenit na notasu aby mi na nem jel net, protoze ten je registrovanej na moji sitovku.
ale tos asi nechtel  :rolleyes:
http://hq.cz/wordpress/jpi/2005/jak-zmenit-mac-adresu

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #8 on: October 29, 2007, 09:11:31 PM »
Ne - za prvy to "znam" za druhy to neresi mou situaci - to bych musel mit alespon licenci vydanou k ty MAC - a ja nemam zadnou - bohuzel.

EDIT-tag jsem malinko gůglil a presne tohle potrebuju - rad bych bez "letovani" ale v nejhorsim klidne - spis bych radeji pouzil Virtualni COM port a pracoval pres nej - akorat bych cely postup potreboval od nekoho jeste "priblizit" - jak to tedy vidite??? (ta licence je tam taky ke stazeni)
http://www.areawireless.net/rtl8186/
« Last Edit: October 29, 2007, 11:35:35 PM by llAmElliK »
[TiME4CRiME]

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #9 on: October 30, 2007, 09:37:23 AM »
Tak uz jsem na to asi prisel - muj problem byl v tom ze sem se nedostal do AP pres SSH (nebo telnet) - uz jsem vymyslel jak - akorat jste jestli nevite jakou ze tam ve finale cpe tu MAC aby to ta licence sezrala.
(To byste neverili kolikrat mi ten HW upadl do "klinicke smrti" po flashi:D)
Jestli to zmaknu budu Vas obsahle informovat....
[TiME4CRiME]

Z!L0G80

• -=[t4C]=-
  • Senior Member
« Reply #10 on: October 30, 2007, 03:27:21 PM »
no ma to nejaky os ? v linuxu se da zmenit mac celkem jednoduse
-= SmrT SiGNaTuRaM !!! =-

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #11 on: October 30, 2007, 04:36:18 PM »
Ma to Linux - (samozrejme nejaky orezany ale linux) - myslis ze to potrebuje zmenit MAC na tu "moji"  dle navodu (br0 = LAN1+ LAN2 004f6208dd08) ?
Zatim prave v tech MAC tapu (dle toho tutoru mam vsude
004f6208dd09)

Dale mne zajima jestli se v linuxu dostanu do toho AP pres konzoli snaz nez ve woknech (at nemusim delat vyfikundace s bootovanim).

O tech linuxech - tenhle fw umi prave "sezrat" spoustu informaci v linuxu, ktery se mu zadaj a on tag potom bezi (napr. omezeni klientu atd)

Dikes
[TiME4CRiME]

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #12 on: October 30, 2007, 07:54:40 PM »
Hotovo - vysledek muzete videt dole (v porovnani s horejsim obrazkem)
Jedina vec byla ta ze jsem musel fintu s prepsanim MAC provest na starsim fw - ten to sezral a pak natahnout ten nejnovejsi.
Zajimavy je ze se to da "obejit" primo v rozhrani AP pomoci System Command...:)
[TiME4CRiME]