Author Topic: Newbie crackME - 10 -> [SOLVED]  (Read 1261 times)

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
Newbie crackME - 10 -> [SOLVED]
« Reply #15 on: September 30, 2005, 10:29:41 AM »
@ Z80 - jo tak to docela mo?ný - předpokládám ?e to je ten na kterej ukazuje tenhle výpis,ov?em mně to právě nic nevytvoří ,proto?e mi to nebě?í,po tom "zhubnutí" woken mi tam něco chybí,proto?e mi nebě?í ani to starý Master-ovo cme a nejde mi instalovat ani framework - tak?e jak říkám o patro vý? - musím končit.
« Last Edit: September 30, 2005, 10:53:57 AM by llAmElliK »
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #16 on: September 30, 2005, 03:35:10 PM »
To Z80:
Presne tak, povodny subor len vytvori ten pravy... A ten treba decompilovat...
Lenze moj problem je, ze neviem najst ani proceduru Form1.Create  :(
« Last Edit: September 30, 2005, 03:43:47 PM by CZerezpiCZkin »
CZpCZ

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #17 on: September 30, 2005, 04:25:42 PM »
Quote from: CZerezpiCZkin
To Z80:
Presne tak, povodny subor len vytvori ten pravy... A ten treba decompilovat...
Lenze moj problem je, ze neviem najst ani proceduru Form1.Create  :(

EE - je?tě trochu jinak - podívej se do toho výpisu - původní soubor spustí ten co sem disassembloval a ten vytvoří onen poslední - (snad poslední:D)

A je?tě jednu poznámku - a to k tomu "checku" - není dobře - dokonce sem někde i viděl ?e protiprávní zasahovat do jiné aplikace tak ?e to způsobí její chybu - tey ve zkratce,check by se měl správně pou?ít tak,?e "postihuje" tvou aplikaci (tedy ?e jí např.ukončí ap) a ne aplikaci jinou - to jen tak naokraj a pro pří?tě.
« Last Edit: September 30, 2005, 04:31:10 PM by llAmElliK »
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #18 on: September 30, 2005, 04:44:01 PM »
:) Ja viem, aky subor mam decompilovat (v jednom zo syst. adresarov), len neviem, kde je TA SPRAVNA cast kodu, z ktorej pochopim funkcnost CME...
CZpCZ

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #19 on: October 02, 2005, 03:07:33 PM »
Takze Master si zelal vidiet timovu pracu, tak davam "do placu" moje zistenia. To je ta peknejsia verzia, na menej pekna je ta, ze uz na to nemam nervy. :D  VB neovladam dostatocne na to, aby som presne vedel, co mi ktora funkcia vrati.
A uz ma prestalo bavit stale cumet do helpov na msdn. Pri niektorych funkciach su tie helpy dost neuplne, takze niektore pouzite funkcie som uplne nepochopil.
Takze sem som sa dostal (myslim, ze som nic neprehliadol):

1.)
    Module1.hodnota := (DateAndTime.Hour(DateAndTime.Now) * 3);

Do premennej hodnota ulozi aktualna hodina (cislo 0-23) a vynasobi sa tromi.

2.)
      Module1.udaj := Module1.hodnota;
      Module1.udaj := (Math.Round(((Module1.udaj + DoubleType.FromString(Strings.Format(Conversion.Val(string.Concat(Strings.LTrim('&H4D'),'&')),'')  )) as Double)) as Int64);
      Module1.udaj := (Module1.udaj * 61);
      Module1.udaj := LongType.FromObject(ObjectType.DivObj(Module1.udaj, Conversion.Fix(Strings.Format(Conversion.Val(string.Concat(Strings.LTrim('&H73'), '&')), ''))));
      Module1.udaj := (Math.Round(((Module1.udaj + (DoubleType.FromString(Strings.Format(Conversion.Val(string.Concat(Strings.LTrim('&H74'), '&')), '')) * DoubleType.FromString(Strings.Format(Conversion.Val(string.Concat(Strings.LTrim('&H74'), '&')), '')))) as Double)) as Int64);
      Module1.udaj := (Module1.udaj * 101);
      inc(Module1.udaj, 114);

num1 := 1;
      repeat
            inc(Module1.udaj, (Module1.udaj * 3));
            inc(num1)
      until (num1 > 10)

Tato cast ma za ulohu vypocitat to "spravne" cislo. Tu som sa zasekol na tych funkciach... U niektorych z nich neviem, co mi vratia.

3.)
  Module1.mechtle := (Math.Round(((((116 + DoubleType.FromString(self.Label2.Text)) * (52 + DoubleType.FromString(self.Label3.Text))) + (67 + DoubleType.FromString(self.Label4.Text))) as Double)) as Int64);
  Module1.mechtle1 := (Math.Round(((((77 + DoubleType.FromString(self.Label5.Text)) * (97 + DoubleType.FromString(self.Label6.Text))) + (115 + DoubleType.FromString(self.Label7.Text))) as Double)) as Int64);
  Module1.mechtle2 := (Math.Round(((((116 + DoubleType.FromString(self.Label8.Text)) * (101 + DoubleType.FromString(self.Label9.Text))) + (114 + DoubleType.FromString(self.Label10.Text))) as Double)) as Int64)

Tu sa generuje cisielko zadane cez tie "ovladace" v okne. Strucny prepis by mal byt asi takyto:

mechtle = ( (116 + [hodnota 1.ovladaca]) * (52 + [hodnota 2.ovladaca]) ) + (67 + [hodnota 3.ovladaca])
   mechtle1 = ( (77 + [hodnota 4.ovladaca]) * (97 + [hodnota 5.ovladaca]) ) + (115 + [hodnota 6.ovladaca])
   mechtle2 = ( (116 + [hodnota 7.ovladaca]) * (101 + [hodnota 8.ovladaca]) ) + (114 + [hodnota 9.ovladaca])

4.)
      if ((((DoubleType.FromString(Strings.Mid(StringType.FromLong(Module1.udaj), 1, 5)) - Module1.mechtle) = 0)
         and ((DoubleType.FromString(Strings.Mid(StringType.FromLong(Module1.udaj), 6, 5)) - Module1.mechtle1) = 0))
         and ((DoubleType.FromString(Strings.Mid(StringType.FromLong(Module1.udaj), 11, 3)) - DoubleType.FromString(Strings.Mid(StringType.FromLong(Module1.mechtle2), 1, 3))) = 0))
       then
         Module1.rozhodnuti := true

Tu je rozhodovanie, ci su zadane hodnoty spravne... Pointa je asi tato:
        Pre spravne riesenie je nutne splnit 3 podmienky.
             - Z Module1.Udaj sa urobi retazec. Z tohoto retazca sa vezme prvych 5 znakov. Tie sa znovu prevedu na cislo. Od tohoto sa odpocita Module1.mechtle. Vysledok MUSI BYT 0.
             - Z Module1.Udaj sa urobi retazec. Z tohoto retazca sa vezme cast od 6 znaku po 10 znak (vcetne). Ta sa znovu prevede na cislo. Od tohoto sa odpocita Module1.mechtle1. Vysledok MUSI BYT 0.
             - Z Module1.Udaj sa urobi retazec. Z tohoto retazca sa vezme cast od 11 znaku po 13 znak (vcetne). Ta sa znovu prevede na cislo.
               Z Module1.Mechtle2 sa urobi retazec. Z tohoto retazca sa vezmu prve 3 znaky. To sa znovu prevede na cislo.
               Tieto cisla sa MUSIA ROVNAT!!!  (Odcitaju sa a vysledok musi byt 0.)
« Last Edit: October 25, 2005, 06:17:47 PM by CZerezpiCZkin »
CZpCZ

Z!L0G80

• -=[t4C]=-
  • Senior Member
« Reply #20 on: October 03, 2005, 09:53:42 PM »
2>CZerezpiCZkin:
si dobrej ze si vydrzel nad MSDN, ja ne

2>llamellik:
co se tyce spices ,neco se mi tu povaluje, verze 4.5.5.1 tak se ozvi ;) dase docela tezko sehnat ale diky jednomu figlu se mi to povedlo  :p
-= SmrT SiGNaTuRaM !!! =-

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #21 on: October 04, 2005, 11:08:36 AM »
@ Z80 - OK - díkes - ozvu se ti na ICQ.

Je?tě bych se vrátil o "patro vý?" a sice k tomu jak sem mluvil o legálnosti ukončování cizí aplikace.
Mluvil jsem o tom s Master-em jak to vlastně je a je pravda ,?e dokázal geniálně vyu?ít díry např. v Salamanderu - pokud si prohlídnete výpis kodu např. ze Zápis.exe a zamyslíte se nad tím co je opravdu "funkční"kod a co jenom "brak" mo?ná vám dojde co vlastně udělal a proč to decompilery"nezba?tí".
Já musím uznat ?e to velmi,velmi ?ikovný tah.
[TiME4CRiME]

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #22 on: October 04, 2005, 12:09:36 PM »
Děkuju  :p Sice sem o tom nemel ani paru,ale potesilo me to  ;)

Myllan

• Newbie
  • *
« Reply #23 on: October 04, 2005, 12:51:41 PM »
Tak mi to nedalo a zkusil jsem to u znameho, co ma framework nainstalovanej. Spustim crackme, po nejake dobe se objevi ty budiky nebo co to je.
Ukoncim ho, spustim znova a uz to na me hulaka, ze "An unhandled exception..."
Chapu, ze chces svuj program udelat co nejlepsi (proto je asi vlastni crackme az treti spusteny program v poradi), ale proc takove trivialni chyby, jako ze neosetris existenci souboru.
Opet mam dalsi duvod, proc si takove sracky jako .NET nedavat na vlastni comp.
Takze sorry, toto opravdu neni pro me :(

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #24 on: October 04, 2005, 01:10:20 PM »
Kdyby ses koukl trochu do fora,tak tam u? je ta chyba osetrena.Nemuzu myslet na vsechno.

Ta opravena verze je na WZ.CZ ftp.

Iron Screw

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • Senior Member
    • http://ironscrew.wz.cz
« Reply #25 on: October 04, 2005, 07:13:34 PM »
Quote from: Master
Nemuzu myslet na vsechno.

Programator MUSI myslet na vsechno! Vsechny kombinace musi mit "reseni". A mely by byt osetreny vsechny "chyby".

Ale stava se to ;) (me celkem casto:( )
« Last Edit: October 04, 2005, 07:15:58 PM by Iron Screw »
TiME AND LiFE ARE ETERNAL - REVERSE ENGINEERING IS WAY OF LiFE
SO ISN'T CRIME

[TiME4CRiME]

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #26 on: October 04, 2005, 07:20:43 PM »
Vsechny kombinace maj reseni.Ale s tim souborem sem pozapomnel no.
Ale jeste nikdo nenapsal spravny reseni  :o

Z!L0G80

• -=[t4C]=-
  • Senior Member
« Reply #27 on: October 04, 2005, 08:52:11 PM »
Quote from: Master
Vsechny kombinace maj reseni.Ale s tim souborem sem pozapomnel no.
Ale jeste nikdo nenapsal spravny reseni  :o

a ani nenapise pac na to serou jako ja  :rolleyes:
-= SmrT SiGNaTuRaM !!! =-

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #28 on: October 05, 2005, 06:17:57 AM »
njn,kuřata

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #29 on: October 25, 2005, 07:05:19 PM »
Uz by sa patrilo poslat aspon jedno riesenie...

Spravne hodnoty pre 19. hodinu:
   40, 39, 64
   24, 24, 44
  100, 91, 20

Strucny popis prikladam.
CZpCZ