Author Topic: Newbie crackME - 16->[SOLVED]  (Read 1311 times)

Conflict

• g0d i5 just a stat1st1c
  • Senior Member
Newbie crackME - 16->[SOLVED]
« on: March 03, 2006, 12:12:58 AM »
hiya fellas,
Conflict je zpatky se svymi vynikajicimi crcMEs. nebojte neni to chujovina ve stylu SHADeR. to ste si museli zhluboka oddechnout, zejo?

Author(shimano): moje jeste vetsi velikost
Packer: FSG, nebo neco takovyho. snad to neni zakazany.
Leguan: D7 (Domu, ja cu Domu 7)

omacka:
-potreba odpocnout si od SHADeRa zapricinila vznik tohoto crcME.
Puvodne na crcME pracovali dva lidi, ja a Joe. Postupem casu nastoupily dulezitejsi veci a crcME ustoupilo do pozadi. Az se na nej docista zapomnelo. Jenze to by nesmel byt Conflict znamym urputnym bojovnikem, aby se k nemu nevratil. Jako ve vetsine mych vytvoru, tak i tady je vyzkouseno neco "jinyho". Doufam, ze aspon tohle bude fungovat, tak jak ma.

nemusim snad rikat, ze za uspesne vyreseni je bran SN nebo KG....... tak me napadlo, proc sme proti patchum? vzdyt patch je dobra vec.

Conflict

• Senior Member
Re: Newbie crackME - 16
« Reply #1 on: March 06, 2006, 10:15:18 PM »
Mozna bych to nemel rikat, ale uz mame prvniho resitele.

***HALL of Conflicts***
BlackRose

Skoda ze je jen SN. Mensi rozborek by se hodil. Ale ja to chapu, ze mate malo casu.
Vysledek sem jeste nedam, abyste se trosku snazili.

NeptuN

• I'd be forever young
  • Junior Member
« Reply #2 on: March 07, 2006, 10:04:33 AM »
Hele, kde vsichni shanite ty decodery? to FSG 1.2 vubec nemuzu najit! Ach jo, to bude dlouhe hledani ... :(
Knowledges are powerful weapon

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #3 on: March 07, 2006, 10:16:58 AM »
Na tuhle verzi FSG nepotrebujes unpacker - staci PEiD.........(pokud se ti nechce rucne v Olly)
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #4 on: March 08, 2006, 05:13:00 PM »
2 NeptuN: Manualny unpack pre FSG som popisal myslim v rieseni NCME13 (ten llAmElliKov vytvor), mohlo by ti to napomoct...
CZpCZ

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #5 on: March 09, 2006, 05:15:29 PM »
Jako fakt sorry,ale fakt toho casu moc nemam.Nasel sem ten keyfile.Mam odblokovany ten edit.Nasel sem ty jmp a dalsi.Napadaj me 2 moznosti,bud to nejak jeste kontroluje ten keyfile a na edit se nehledi vubec.Nebo to kontroluje serial a nekde mezi tema jmp se deje neco,co si postupne pocita.Ale fakt na to nemam tolik casu,abych se tomu venoval.Postupne a pomalicku to jde.A moc neřvi,moje cme si nedal vubec.A vymluvy typu .NET neberu.

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #6 on: March 09, 2006, 09:57:31 PM »
Hmm, je to v celku zaujimave CME.
Nemal som na to zatia vela casu, iba som to unpackol a na chvilku sa do toho pozrel. Musim vyjadrit uznanie autorovi, ze tolko skokov v jednom CME mu muselo dat hodne prace.
Najskor ma dost rozculilo, ked som SN nemal kde napisat, lebo editbox (aj s tlacidlom) bol disablovany. Az potom som dosiel, na to co mu chybalo... (Master to uz popisal, nebudem sa opakovat).
Skusim sa tomu este chvilku venovat - iba neviem, ci si na to najdem dost casu. Preto dufam, ze tak skoro nebude zverejnene riesenie.  ;)
CZpCZ

Conflict

• Senior Member
« Reply #7 on: March 09, 2006, 10:21:43 PM »
2 CZpCZ: dekuju sem pocten :)
konecne vlidne slovicko, skoro bych slzu uronil
zpocatku sem ty jumpy delal rucne, ale doslo mi, ze "umim" programovat, tak sem si na to udelal programek. mozna ze uspesnymu resiteli tento programek poskytnu, jeste uvidim.
mrzi me, ze delphi neumoznuje pred zkompilovanim ulozit pascal kod celyho projektu do asm kodu. to by ten programek mel hned lepsi vyuziti. jen predstava, ze by byla pulka exe takhle jumpovana by odradila hafo lidi. ono to de u CBuilder, tam ta moznost s ulozenim asm kodu je. ale C++ neni moje krev, hrozne nevlidnej jazyk. taky me stve, ze C++ je normovany jazyk a kazdy prekladac ma svoje chyby a vychytafky. inu, norma se nemusi dodrzovat, coz je podle me velika chyba.
ono me sere vic veci, to by bylo na spoustu hodin kecani, tak ja radsi skoncim jinak me Z80 serve ze moc kecam :D
Code: [Select]

EDIT by Z80:
mas programovat v asm a ne v delphi lamo :D

edit by JA:
co sem ti pred chvilou rikal? je to jasny, ze jo? tak uz bud konecne zticha.
kdyz potrebuju pomoct(a nejen ja), tak na me seres. takze uz zmlkni, dekuju :cool:
« Last Edit: March 11, 2006, 06:07:40 PM by Conflict »

Z!L0G80

• -=[t4C]=-
  • Senior Member
« Reply #8 on: March 10, 2006, 02:57:45 PM »
a proc mi to furt haze integer owerflov  :confused:
-= SmrT SiGNaTuRaM !!! =-

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #9 on: March 10, 2006, 04:24:36 PM »
2 Z80:
To pretecenie som si vsimol aj ja.

2 Conflict:
Noo, aspon toho "bukvika" si si mohol odpustit... :(
CZpCZ

Conflict

• Senior Member
« Reply #10 on: March 10, 2006, 08:37:41 PM »
2 all: ten bukvik je jen sranda, neni to nic konfliktniho. tim zkousim vasi pozornost => pro vase dobro :)
to preteceni budeme brat jako antidebug.

Conflict

• Senior Member
« Reply #11 on: March 20, 2006, 05:53:31 PM »
Protoze to vzdavate, tak dam mensi hintik.
1. 95% instrukci v JMPovem uzemi je bezvyznamnych. Zamerte se na intrukce, ktere ukladaji cast SN do pameti.
2. V JMPovem uzemi se skoro vubec neresi samotne SN => nezbyva nez se zamerit na okolni funkce.

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #12 on: March 21, 2006, 11:36:29 AM »
myslim,ze tohle poznal asi kazdy.Asi budu muset na tom zacit neco delat,at ti spadne hřebínek :)

Conflict

• Senior Member
« Reply #13 on: March 31, 2006, 12:54:13 PM »
Uz ubehl skoro mesic a vypada to na obrovskej upadek novacku. Co sakra delate? A nerikejte mi, ze nemate cas. To sou normalni kecy. Takze jestli kecate, tak lzete.
"Kdo lze ten krade a muze i zabit."
Takze vy vrahounci, co s vama? hmm...

Conflictikovi oblibenci
BlackRose: 3002-2143-+\$'
CZpCZ: KG

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #14 on: March 31, 2006, 01:10:48 PM »
Koukam na ten serial od BlackRose a zjistuju ze dalsi tvurce CME co nikdy necetl podminky fora (resp.uverejnovani crackME na t4C) - abych te opet nehonil nekam odkazem odcituju to zde:
Není li pou?it ?ádný krypt.algoritmus o?etřete aplikaci tak ,aby přijímala pouze znaky "1-0""a-z"a "A-Z".
(bod 1 - crackME na t4C)
Pak to mam "vylustit" :rolleyes:
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]