Me jako vyvojarovi co se sere s kodem pripada tohle jednani hnusny. Jak je mozny, ze se mesic pred vydanim objevi na netu? Tak kurva mame pocitace, vsemozna zabezpeceni a bezpecnosti protokoly, tak jak to? Si predstavte, ze si postavite unikatni rodinej domek a druhej den zistite, ze nejenom ze vam ho ukradli, ale uz neni ani tak unikatni, protoze ma jeho kopii dav lidi. Prece takovy veci jako kradez ze skladu delam pro poteseni a ne abych se tim jeste chlubil. No kurva kde to sme. Nastesti se v mym pripade tolik bat nemusim, specializovana SW reseni+konfigurace HW se moc nekradou Ale i tak, pri predstave, ze mi nekdo krade moji praci zvracim (a to doslova) (...uz zas).
Tohle je klasicky problem. Nechci nikomu sahat do svedomi, ale dokud on krade z ciziho tak mu to nevadi, ale jakmile se sahne na jeho vlastnictvi, uz se chova uplne jinak. To rozhodne neni zadny utok proti tobe
Conflict. Jen mi to pripomina jednu situaci. Urcite znate cloveka z exetools
GPcH. Je autorem rady vybornych avsak komercnich programu. Kdyz se po vydani VB Decompiler Pro od YAG objevil link na exetools GPcH se strasne rozciloval, ze by se mel odstranit, ze to je ilegalni. Pride mi to usmevne slyset to od nekoho kdo za svoji existenci podobnym zpusobem "zkazil" bussiness jinym vyvojarum. Tehdy mu to ale nevadilo, protoze stal na druhe strane barikady. Dnes uz se zameril vice na vyvoj a podobne uniky mu samozrejme zacly vadit...
Co si o tom mylsite Vy ?
par poznamek k ide:Ja nechapu jednu vec. IDA ma striktni politiku na prodej. Tj tento program si muze koupit jen velka overena spolecnost, u ktere je male riziko zneuziti. Jakym zpusobem by tedy YAG, jakozto carderi mohli tu IDu dostat ? Pochybuju, ze se da jen tak koupit na kreditku
Dalsi vec je,ze nechapu jak si muze nekdo neco podobneho dovolit releasnout, kdyz se da tak snadno vystopovat odkud IDA pochazi. Vim, ze to vydali i s orig licenci,ale i kdyby udelali vlastni, tak by jim to bylo stejne k nicemu, kdyz veskery soubory maji "nekonecne mnoho" watermarku a neni zadny problem zjistit od koho to uniklo. Pak ale prece nemuze byt ani problem dohledat konkretniho cloveka nebo tym, ktery nese za tuto udalost vinu a tvrde ho potrestat. Ptam se znovu, jak si to tedy muzou vubec dovolit? Stoji to nekomu za to jit do basy...
EDIT: jeste mala poznamka: A kdo se cce chovat cestne, at proste pouziva free verzi IDy. Vsichni mame prece na vyber
http://www.hex-rays.com/idapro/freefiles/idafree49.exe