Noo, vopred prehlasujem, ze sa v torrentoch vobec nevyznam. Ale podla toho, ako som to pochopil, su dve moznosti, ako sa rozpoznava klient - bud prave tou signaturou pri komunikacii s trackerom, alebo kazdy klient ma svoj vlastny format pre komunikaicu a tym padom sa s niektorymi torrentami vobec nemusi "dohovorit" a teda je na nich v podstate zakazany.
Tu druhu moznost rozoberat nebudem, lebo to je uz otazka kompatibility klient-torrent a navyse predpokladam, ze ked niekto programuje klienta, tak sa snazi to urobit tak, aby bol co najvsestrannejsie pouzitelny (ma tak napada - preco potom nespravi "plavajucu signaturu" meniacu sa podla toho, co si dany torrent "zela mat na opacnej strane"?) a format udajov sa teda nemeni.
Z prvej moznosti potom logicky vyplyva, ze komunikacia obsahuje spominanu signaturu plus samotne informacie potrebne pre vyhladanie pozadovanych suborov. Toto cele moze byt navyse aj packnute, pripadne to obsahuje este nejaky checksum (teda ja by som ho tam dal urcite, aby som si overil, ci pri prenose nedoslo k nejakym chybam v prenasanych udajoch). Kedze neviem kolko "ochrannych" signatur a znakov komunikacia obsahuje, skusil by som odchytit komunikaciu pri hladani dvoch roznych suborov, ak sa mi tam zhoduje viacero casti komunikacie, tak to bude zlozitejsie, pokial iba hlavicka, tak by to nemal byt az taky velky problem...
Ale to je len moja uvaha, rad si vypocujem (precitam) aj nazory inych...