s TLS se vyporadavam jednodusse. otevru target v LordPE a proste ho smazu. Takhle sem dal Final test za 5 minut. Mazani TLS delam bezne v kazdym targetu.
No, skúsil som to s odstránením TLS sekcie, dostanem sa tam, ale aplikácie sa nechová korektne, no dá sa povedať, ?e podstatu to splnilo.
V tomto prípade je pou?itie Olly Advanced plugin-a čistej?ie a navy?e nemusím modifikovať target.
Inak hovorí? o lvl5, či skutočne o final test-e, či?e lvl6?
OK, tak som sa na chvíľku vrátil k tomu poslednému testu a zrejme budem potrebovať nejaký hint, resp. maličké nakopnutie, aby som sa pohol ďalej, no nedostal rie?enie zadarmo.
Predpokladám, ?e pri správnej kombinácii meno/serial sa okno zatrasie vo vertikalnej osi, tak?e trasenie podľa horizontály je neúspech. Preto som sa zameral na funkciu
SetWindowPos() a taktie? musí aplikácie nejakým spôsobom získať oba reťazce, doteraz sa tak dialo pomocou
GetDlgItemText(). Omrkol som i v?etky
SendMessage() a
SendDlgItemMessage().
Aktivoval som Olly Advanced plugin a pridal voľbu UnhandledExceptionFilter. Stále v?ak skapam na SEH. Presnej?ie ide o
004018BE add al, 33
004018C0 shl byte ptr ds:[edi+ecx*4+5], 0 ; Shift constant out of range 1..31
004018C5 add byte ptr ds:[eax], al
004018C7 add byte ptr ds:[ebx+5A5B04C4], alSkúsil som i odstrániť TLS, toto je v?ak, dá sa povedať funkčné, tak pre lvl5.
Daný kus kódu som priamo v OllyDbg zaNOPoval a tým som sa dokázal dostať ďalej (0x00402010). Pokračujem a vidím, ?e som skončil v user32.dll. :confused: