Author Topic: Consolas Font  (Read 1140 times)

DARKER

• [SCF]
  • Administrator
  • Senior Member
Consolas Font
« on: May 12, 2008, 09:07:35 PM »
Pred par dnami M$ uvolnil "Consolas font" k volnemu stiahnutiu. Finta fn je v tom ze je to iba pre uzivatelov ktori maju nainstalovanu licencnu kopiu Microsoft Visual Studio 2005 alebo 2008.

Tak som sa troska na to pozrel a tu vam prinasam vysledok porovnania dvoch najpouzivanejsich programatorskych fontov (vid obrazok). Oproti Courier New fontu ma vyhodu v tom ze je tam pekne napr vidiet rozdiel medzi l a 1 alebo O a 0.

Podmienkou aby bol "Consolas font" funkcny tak musite mat v systeme zapnuty ClearType.

Instalacia:

1) do googla dajte "Consolas font" a hned prvy odkaz z M$ je na stiahnutie (nebudem sem davat linky kvoli spatnym refernciam)

2) setup.exe, vydane: 4/23/2008, Velkost 4.3 MB

Pikoska: po spusteni sa v tempe vytvori adresar kde sa bude nachadzat "Consolas Font Family.msi" s velkostou 726kb a ten sa nasledne spusta, zvysok je balast, teda k instalacii staci iba tento subor !!!

3) Program si kontroluje ci mate VS 2005 alebo 2008
a) sikovnejsi si z daneho *.msi rozbalia fonty a manualne nainstaluju do systemu
b) este sikovnejsi si zistia, ze sa v registroch kontroluje verzia VS a staci vytvorit nasledovne kluce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio\8.0
alebo
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio\9.0

tie verzie su kluce nie hodnoty !!!

a voala "Consolas font" successfully installed.

PS: existuje k tomu aj "ClearType Tuning Control Panel Applet" alebo priamo na M$ strankach sa da doladid ClearType zobrazenie.

PS2: dost zavisi pri LCD ake rozlisenie pouzivate (nativne ..) lebo pri nizsich rozliseniach ako viete dochadza k deformovaniu fontov ...

Happy coding
« Last Edit: May 12, 2008, 09:32:16 PM by DARKER »

pr0p4g4nd4

• [SCF]
  • Senior Member
Re: Consolas Font
« Reply #1 on: May 13, 2008, 09:25:31 AM »
Neviem ako ostatny ale ja tieto uhladene ClearType fonty neznasam - nepaci sa mi to.. Ja mam radsej klasiku :)
Aký je rozdiel medzi mladým a starým chlapom?
Mladému behá piča po rozume, starému po byte...

Kto robí je robot, kto koktá je.. koktavý!

Z!L0G80

• -=[t4C]=-
  • Senior Member
Re: Consolas Font
« Reply #2 on: May 13, 2008, 03:59:26 PM »
mno a me sa paci ,takze dikec :)
-= SmrT SiGNaTuRaM !!! =-