napr:
- vyhladavanie asm instrukcii:
chceme vyhladat sekvenciu
cmp nieco, 001
jne niekam
v ASM mode stlacime F7, znova F7 a zadame cmp *,001;jne *
program najde kazdu sekvenciu kodu ktora vyhovuje danej podmienke, nadupana vec v pripade ked robite na novych verziach toho isteho softu a author nemenil algo, staci si najist danu seqvenciu a "vua la"
- dost dobra fcia kt som casto vyuzival je posun offsetu - zmena base
nastavim sa na danu poziciu Ctrl+F5 a npisem si hodnotu o kt chcem zmenit offset, napr - 1000. Od teraz ked sa budem dotazovat na offset tak bude vsade posunuty o -1000. To plati aj pre skoky na offset (F5)
- v Edit mode podporuje XOR cryptovanie podla masky, nemusis si to robit niekde bokom hned to spravis v editore, je tam dokonca moznost naprogramovat si vlastnu Crypt rutinu
- Truncate file, viem mozno tato fcia je aj v ostatnych editorox ale tu je to podla mna najryxlejsie, nastavim sa na offset F3(edit) F10(truncate) a je to ..
- Disasm a Editor v jednom, velmi dobra vec je disasmeblovanie on the fly podla offsetu, nespracuje cely file ale iba kde skocis, dobra vec, v ASM edit mode ti pise hned z bytov asm instrukcie takze hned vidis co prepisujes, v novsej verzii mas fciu Instrukcia to NOP - postavis sa na instrukciu a on ju celu vyNOPuje, (uz ziadne manualne pisanie 90 :-)))
- skakanie na adresu (DWORD) pod cursorom (Shift + F10), tiez velmi dobra fcia kt som pomerne casto pouzival (pokial sa daky offset vyskytoval v dakom zhluku dat kt normalne nemaju zmyusel)
- v poslednej verzii moznost vytvarania vlastnych plugs, pre verejnost zatial nedostupne
- ja ho mam zaintegrovany priamo do Total Commandera, takze natiahnutie ktorehokolvek suboru do tohoto editoru je zalezitost zlomku sekundy (aj preto ze ma rychly start)
- je tam moznost vytvaranioa makier atd, atd
Hiew presiel velkymi zmenami a vylepseniami od svojho pociatku. Kto si pamata DOS casy a venoval sa vtedy RE - je zrejme ze HIEW bude pouzivat aj teraz. Mladsia generation ho odsudi hned kvoli svojmu vzhladu, ze ma DOSacke okno - aj ked aplikacia je full 32bit, len ma console look. Je to aj o zvyku, pokial si ho raz oblubite tak verte ze vas nesklame, chce si to proste precitat help co to vsetko dokaze. je tam toho dost, ja som vam vypisal iba moje najoblubenejsie fcie ktore pouzivam najcastejsie a ine editory ich proste nemaju alebo by to bolo mozne vykonat iba komplikovanejsie. niektore veci sice nie su popisane ani v helpe a prisiel som na ne iba nahodou, popripade ked som kecal z autorom tak mi niektore veci prezradil aj on sam ...