Author Topic: Vyskakovaci okynko !!  (Read 537 times)

hybridfusion

• THX 4 Eraser & Pr0p4g4nd4
  • Newbie
  • *
    • http://www.fatalweapons.ic.cz
Vyskakovaci okynko !!
« on: December 06, 2006, 09:43:43 PM »
Mam dal?i problem :D  :D na crackmes.de jsem si stahnul jedno CME ve kterem kdy? najedu na tlacitko Try (tl. overit) tak mi vyskoci okynko s textem jako ze mi to moc nejde (RE) a neumim najit zadnou API na ktere by to bylo .
Jak to mam vyresit ???? Skusim este skouknout Resources a dat BPX na LoadString ale nevim jestli mi to vyjde jestli s tímhle máte někdo sku?enosti PLS poradte.

Jo a to LoadResource proto ?e ty texty nejsou v referenced text strings v Olly ani W32Dasm.

A ty LD Resource to asi nebudou nahrava to sice resource při startu ale pro vyskočeni okna ne.
BTW mu?ou se nahrát v?echny potřebné Resources najednou???
« Last Edit: December 07, 2006, 02:14:18 PM by hybridfusion »
I'am Frenzy #### I Lost my PASS

Conflict

• g0d i5 just a stat1st1c
  • Senior Member
Re: Vyskakovaci okynko !!
« Reply #1 on: December 06, 2006, 11:28:41 PM »
co sakra porad pises tu diakritiku. pis bez hacku a carek, to je tak tezky pochopit???????????

sprav to nebo ti to smazu

je mi jasny, ze ses mladej a ses hrozne ulitlej z cestiny. ale tady pis bez ni. mozna v tom mas maglajz, tak dam jednu radu na netu pis vsude bez diakritiky

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #2 on: December 07, 2006, 12:04:43 AM »
Za 1.
 Conflict ma pravdu, tie ciarky a haciky si odpusti a zbytocne s nimi neprovokuj. Ak sa pozries na vsetky ostatne prispevky - nikto nepouziva diakritiku. Urob tak aj ty.

Za 2.
 K teme "vyskakovaci okynko"...   :) Tomuto "okynku" sa niekedy nadava NAG (akoze otravne). Tak skus ist na to logicky. Ak chces zobrazit okno (ShowWindow), musis ho mat najskor vytvorene (CreateWindowEx). To sa jedna o klasicke okno. Ako programator mozes svoje genialne myslienky este hodit do dialogoveho okna (MessageBox, MessageBoxA a MessageBoxExA).
Kedze si to popisal dost slabo, tak aj moja odpoved je skor vseobecna...

Za 3.
Neviem ake si si stiahol CME (co sa tyka obtiaznosti), ale podla tvojich prispevkov si myslim, ze nie si velmi skuseny. Preto by som ti poradil, aby si si stiahol CME jednoduche aj so spravnym riesenim. Najskor sa pusti do reverzovania sam a az ked sa niekde zaseknes, mrkni do toho riesenia...
A odporucam naucit sa aspon zaklady programovania (Delphi, MASM, C++ a pod.) Jednotlive API, ich popis a argumenty najdes v helpe (Win32 Programer's reference).
CZpCZ

Z!L0G80

• -=[t4C]=-
  • Senior Member
« Reply #3 on: December 07, 2006, 05:15:28 AM »
1 2 3 Smazano , Ne Kecam :d
-= SmrT SiGNaTuRaM !!! =-

hybridfusion

• Newbie
  • *
« Reply #4 on: December 07, 2006, 02:15:51 PM »
obtiznost toho cme je 3 a tam je maximum 9 .
Jo a z cejaku mam za 4

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #5 on: December 07, 2006, 02:22:51 PM »
Quote from: hybridfusion
obtiznost toho cme je 3 a tam je maximum 9 .
Jo a z cejaku mam za 4

Tvou cestinu neresim (resp.tu skolni,conflict ma pravdu  pis bez diakritiky protoze buhvi co sis nastavil v profilu za charset).
Obtiznost cme c.3 je na novacka az dost - vem c.1 a nejlepe vem jedno z tech tady na boardu,protoze reseni je v cz. pochybuju ze ve tvym veku budes cist a chapat tutorialy v ang.pokud neznas alespon zakladni postupy v RE.
Pokud nebudes znat alespon zakl.API funkce budes se aplikaci vrtat nehorazne dlouhou dobu a vyresis spise nahodne,nez spravnym postupem - bez znalosti API se proste nehnes.
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

hybridfusion

• Newbie
  • *
« Reply #6 on: December 07, 2006, 06:02:38 PM »
jj ok a ty tutory v angline zvladam sklidem anglina mi jde.
Zakladni API uz skoro umim a sem tam mrknu do listu s APIma.
BTW- hodne mi pomohlo 3x Olly by LuLu
Jo a mimochodem zase takovy novacek nejsem jestli si pamatujete na Frenzyho (Frenzy.tr) tak to sem ja (hybridFUSION) stratil sem heslo a to jak na forum tak na mail :D

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #7 on: December 07, 2006, 08:16:38 PM »
...potom nechapu v cem je problem;)...se  ucit...se ucit...se ucit
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]