jelikoz je to na hrane zakona
Práve toto som dneska písal Hypnovi, av?ak ?mejdáci si neuvedomujú, ?e obrana spočíva v poznaní útoku. Prečo tie najťa??ie prelomiteľné SW vytvárajú zásadne guru crackeri? To isté platí o sieťových zabezpečniach - guru hacker si inak doká?e postrá?iť svoj server. No a ďalej tu máme antivírusové programy a pod.
Ale zase je pravda, ?e čím menej o tom viem, tým som potenciálne men?ou hrozbou. Nejaký haluzník, čo si nakódi formičku v C# zrejme nikomu neublí?i, no pritom sa v ňom mô?e skovávať genialita v podobe tvorby vírusov, ktorá v?ak zostane zapuzdrená, preto?e sa nevenoval RE a ASM. Hold, mo?no by som bol huslový virtuóz... kto vie? Len sa mi husle nikdy nedostali do ruky... :rolleyes:
Dať priamu odpoveď, to je v tomto prípade nadľudský výkon. Heh, na toto téma by sa kľudne dala obhájiť i dizertačka z psychológie.
na CVUT nebo Karlove univerzite se vyucuje hacking
Hmm, to som chodil na pekne blbú fakultu... inak, Rudolf Marek, autor knihy
Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC, ten ukazuje na predná?kach i exploity apod. A učí na ČVUT.
Mňa by v?ak zaujímalo, ako by sa zmenil vývoj SW, keby ovládanie RE a ochrany SW bola taká samozrejmosť, ako naprogramovať Hello World!. Ono, u? dosť borcov vyhlásilo, ?e jednoznačná ochrana neexistuje (
"If it runs, it can be defeated." G-RoM [17-12-1999]), ide len o to, aby sa sťa?ilo reverznutie a počas tejto doby autor predal, čo najviac legálnych kópií svojho SW. Veď u? sme tu mali i heuristické metódy na unpack/uncrypt... ale to i niečo stojí - čas a hutné vedomosti...