Author Topic: Unpack 02 - FSG v2.0->[SOLVED]  (Read 1350 times)

eraser

• repe cmpsb
  • Senior Member
  • Kill malware!
Re: Unpack 02 - FSG v2.0
« Reply #15 on: May 08, 2007, 10:35:03 AM »
Jo, u? mi to je jasné. Tento postup sa mi zdá tro?ku zlo?itej?í, hlavne, čo sa týka výpočtov. V mojom prípade mi stačí zistiť začiatok, koniec, vzájomným odčítaním zistiť veľkosť v?etkých thunkov a ručne upraviť terminátory. Zbytok zabezpečí ImportREC.

Huh, tak Save Tree tlačítko som si nev?imol, asi budem musieť nav?tíviť očného. Díkes.
th3 r341 f4!1ur3 !5 wh3n y0u d0n't 134rn 4nyth!n6 fr0m 4ny 6!v3n 5!tu4t!0n
the real failure is when you don't learn anything from any given situation

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #16 on: May 08, 2007, 12:09:35 PM »
Quote from: eraser
Huh, tak Save Tree tlačítko som si nev?imol, asi budem musieť nav?tíviť očného. Díkes.

..tlacitko SAVE a LOAD Tree je dost dulezite - protoze krom jineho ti umoznuji ulozit IAT do .txt souboru - jeho naslednou editaci a nacteni do targetu.

Jinak takto nastaveny impREC by mel postacit k 99% uspesne oprave importu.
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

Arab3h

• Za svou pravdou si stuj!!
  • Newbie
  • *
« Reply #17 on: May 08, 2007, 12:59:09 PM »
Prisel jsem na to, jde to uplne primitivne, v ImpRec staci zadat RVA 1000 a size 348 a samozrejme opravit OEP na 739D pak GetImport pak rozbalime nalezene improty a pokazde na hodnote 7FFFFFFF kliknout pravym tlacitkem na Cut Thunks a importy se rozdeli jak maji, pak uz jen FixDump a mame vyhrano. Je to bez jakehokoliv zasahu v olly, krome dumpu

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #18 on: May 08, 2007, 01:45:23 PM »
Pouziti CUT Thunk je diskutabilni - tohle se dost casto pouziva kdyz nedojde k automaticke oprave importu - ovsem ne vzdy je to na miste!!!
Postup v impREC by mel byt nasledovny:
....
....
- Get Imports
- Show Invalid (ukazi se spatne importy)
- Trace Level1 (disasm) - mozna oprava
- Pokud ani to nepomuze pouzijeme nejaky plugin daneho packeru
- pak uz zbejva manualni uprava ulozeneho .txt dle vypoctu (nebo   zminovany CUT spatnych importu)

SIZE RVA neni podle mne treba nastavovat zvlast u techto packeru - dulezite je aby hodnota RVA byla alespon 1000 - pokud budete mit nizsi zrejmne se nenactou vsechny knihovny a jejich API.
« Last Edit: May 08, 2007, 02:50:59 PM by llAmElliK »
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

eraser

• repe cmpsb
  • Senior Member
  • Kill malware!
« Reply #19 on: May 08, 2007, 03:26:00 PM »
Video mám hotové, uploadnem ho cez víkend, preto?e z práce sa nedostanem na FTP.   :(

S trochou ručných zásahov som zredukoval unpacknutý súbor presne na 81.413 bajtov. Tro?ku mám obavy s resources, resp. string tables. U mňa to v?ak funguje, tak?e pokiaľ by to z vás niekto otestoval, tak mi dajte vedieť, či je to 100% funkčné. Najmä by som uvítal niekoho s iným OS ne? Windows XP SP2. Av?ak si nie som istý, či sa tam dá normálne spustiť notepad z WinXP.
th3 r341 f4!1ur3 !5 wh3n y0u d0n't 134rn 4nyth!n6 fr0m 4ny 6!v3n 5!tu4t!0n
the real failure is when you don't learn anything from any given situation

Arab3h

• Za svou pravdou si stuj!!
  • Newbie
  • *
« Reply #20 on: May 08, 2007, 06:23:57 PM »
Quote from: llAmElliK
Pouziti CUT Thunk je diskutabilni - tohle se dost casto pouziva kdyz nedojde k automaticke oprave importu - ovsem ne vzdy je to na miste!!!
Ale proc je ten postup spatne??? Vzdyt sem jen odstranil oddelovace, ktere ImpRecu znemoznovali automatickou opravu importu.

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #21 on: May 08, 2007, 06:28:30 PM »
Duvod je jednoduchy - takto opravis kazdy import u kazdeho targetu resp jeho IAT - ale je treba vedet zda mas importy vsechny, ktere tam maji byt.Cili nerikam ze to je primarne spatne ale pouzivat az kdyz vse selze a s rozvahou..
[TiME4CRiME]

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #22 on: May 09, 2007, 09:46:58 AM »
Tak sem dokoncil muj tutorial na tento packer.Pouzil sem pro nahrani propaganduv InstantDemo,cimz ho odted schvaluji jako moznost pro zaznam.

Code: [Select]

unpackschool.free-site-host.com/UnpackingSchool/FSG_2_0/solutions/Master/FSG2_0rar

Edit: Pridan script pro dump.Pak staci opravit akorat importy.
« Last Edit: May 09, 2007, 07:15:31 PM by Master »