Author Topic: packer vs. AV  (Read 773 times)

Conflict

• g0d i5 just a stat1st1c
  • Senior Member
packer vs. AV
« on: May 07, 2007, 09:25:22 AM »
zdar,
vsichni nejspis pouzivame nakej ten AV. Je mi jasny, ze vetsina asi NODa. Stalo se vam nekdy, ze by nemohl AV prozkoumat packovany .exe, dll, ...?

CZerezpiCZkin

• Junior Member
Re: packer vs. AV
« Reply #1 on: May 07, 2007, 11:05:34 AM »
AV ma niekedy problem s packermi - vtedy to riesi ozaj originalne, vypise hlasenie  (mam dojem, ze nieco v style 'probably packed') a tym to je vybavene... Tiez som si vsimol, ze k niektorym suborom nema pristup a ako dovod napise ze je vyzadovane heslo, co som nie velmi dobre pochopil, nakolko neviem ako v systeme je mozne nastavit heslo pre pristup len k niektoremu konkretnemu suboru (kniznici, ovladacu a pod.)
CZpCZ

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #2 on: May 07, 2007, 11:16:14 AM »
Mne se NOD32 pravidelne maze jeden z packeru - ted si nezpomenu kterej a myslim ze ma problemy i s RDG packer detector - podle mne to je zpusobeny "injekci" kodu v danem .exe a neprirozenou PE Headers...
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

CZerezpiCZkin

• Junior Member
« Reply #3 on: May 07, 2007, 11:28:41 AM »
2 llAmElliK:
Mas pravdu s tymi neprirodzenymy PE hlavickami a vsuvackami kodu. Pokial si dobre spominam, NOD sa mi isiel zblaznit, ked som nahodil CrackersKit na komp, pretoze tam je dost nastrojov s pochybnym pristupom k suborom a manipulaciou s nimi (pochybne z pohladu AV ochrany samozrejme).
CZpCZ

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #4 on: May 07, 2007, 11:35:44 AM »
Ano, z pohledu AV je to v celku pochopitelne - AV ochrany se krom jineho zameruji na neprirozenou strukturu .exe souboru tolik specifickou pro viry - coz znamena klasicka strukura PE (velikosti ,spravne zacatky a soucty apod.) a samozrejmne od toho odvijejici se OEP.
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

eraser

• repe cmpsb
  • Senior Member
  • Kill malware!
« Reply #5 on: May 07, 2007, 12:04:36 PM »
Tie? pou?ívam NOD a niektoré dokumenty, resp. zapakované CMká alebo uká?ky pokročilých ASM techník musím pakovať v heslovaných archívoch. Problém tkvie najmä v heuristickej analýze a taktie? nie je vylúčená zhodná signatúra s nejakým známym vírusom.

Inak skú?ali ste niekto otestovať NOD na viacero typov packerov? Čo som si v?imol, tak UPX a FSG mu nerobia ?iadny problém a vie ich detekovať a túto skutočnosť i vypí?e.
th3 r341 f4!1ur3 !5 wh3n y0u d0n't 134rn 4nyth!n6 fr0m 4ny 6!v3n 5!tu4t!0n
the real failure is when you don't learn anything from any given situation

DARKER

• [SCF]
  • Administrator
  • Senior Member
« Reply #6 on: May 07, 2007, 06:54:21 PM »
Jo NOD je asi na tom najlepsie co sa tyka analyzy packnutych exacov, krepy Norton si hocikedy po "blbom" update vzorky zmysli ze app ktoru uz 1000x kontroloval zo statusom OK - je virus a po inom dalsom update - ze uz je zase v poriadku :-)

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
« Reply #7 on: May 07, 2007, 08:26:20 PM »
Ja mel predtim problem s NODem taky pri nejakych injectorech nebo tak.Ale celkove,antiviry moc nepouzivam,dela to jen bordel.Nastesti mi nic nesmazal,ale jen zablokoval treba pristup.

eraser

• repe cmpsb
  • Senior Member
  • Kill malware!
« Reply #8 on: May 31, 2007, 08:36:39 AM »
No, tak po včeraj?om update mi tupý McAfee hodil do karantény takmer v?etky packované a kryptované CMká. Samozrejme i AntiVictim.

A to nehovorím o tom, ?e to neviem vrátiť späť, keď?e nemám dostatočné právomoci. Proste, zasratí admini. A k tomu sa ka?dých 30 minút spú?ťa nejaký mini-scan, ktorý mi na 5 minút odstaví PC tak, ?e ani nemô?em napísať vetu do notepadu a v prípade, ?e pristupujem k súborom, tak som na tom obdobne. Výborný príklad, ako P4 degradovať na P3.
th3 r341 f4!1ur3 !5 wh3n y0u d0n't 134rn 4nyth!n6 fr0m 4ny 6!v3n 5!tu4t!0n
the real failure is when you don't learn anything from any given situation