Author Topic: jak odstranit DRM  (Read 2374 times)

Conflict

• g0d i5 just a stat1st1c
  • Senior Member
jak odstranit DRM
« on: June 03, 2007, 11:23:40 AM »
zdar,
zajimalo by me jak se da jednodusse, nejlepe pomoci programu odstranit DRM ze souboru. Nechcu hledat na googlu, nez se doklikam k cily tak su mnohem starsi.
Nevite proc to vlastne zavedli? Jako ocekavam ze kvuli prodeji, ale proc? Pripadne mi docela nepsravedlivy stahnout si hudbu nebo film a k jeho otevreni mit nakou licenci (nebo neco takovyho). Pak se mi zku*vi system dam format c: a o licence prijdu?
At nezakladam novej thread, prej apple prodal 100 milionu kusu iPodu, mate ho nekdo? Jak je to u neho s ochranou souboru a proc je tak oblibenej? Nepripadne mi ze by to umelo neco extra.

Master

• [t4C]newbie child
  • VIP
Re: jak odstranit DRM
« Reply #1 on: June 03, 2007, 06:35:49 PM »
O DRM se kdysi vedla diskuze na aeronetu.Byl na to jeden tool,pomoci ktereho se to dalo nejak odemknout.Pak byla myslim i nejaka pomucka jak ziskat ty kliče.Ale to zase zale?elo jak z čeho a na implementaci.A? se rozjede aero,doporučuji si projit starsi thready.

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #2 on: June 05, 2007, 10:26:44 PM »
Quote from: Master
.....A? se rozjede aero,doporučuji si projit starsi thready.

<>
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #3 on: June 18, 2007, 10:50:09 PM »
Tunebite
Tunebite records your DRM copy-protected music, audio books and video files as they are being played and saves the recordings as unprotected audio (MP3, WMA, OGG and WAV) and video (WMV, MP4 and MPEG4) files. Tunebite?s clever approach has been reviewed and praised by numerous computer journals and internet portals around the world as the ideal and totally legal solution for creating private copies of copy-protected files.

home
http://tunebite.com/en/remove_drm/index.html
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

eraser

• repe cmpsb
  • Senior Member
  • Kill malware!
« Reply #4 on: May 13, 2009, 09:34:21 PM »
Nechcem zakladat nove tema, tak vytiahnem toto stare, pretoze sa jedna o DRM, takze je to na mieste.

Pred par dnami mi poslal kamos link na hru Plants Vs. Zombies od PopCap Games a stazoval sa na casove odmezenie tejto demo verzie.

Tak som sa na to pozrel blizsie a ide o podobny system, ako stary znamy Reflexive Games, pricom na tento wrapper existuje kopa unwrapperov, vratane toho mojho, ktory som dokonca nedavno upravil, aby behal i pod Win9x/ME. ;)

Samozrejme system ochrany pre Reflexive Games je uz preflaknuty a dokaze ho prekonat i inteligentnejsi RE zaciatocnik. S PopCap Games je to zaludnejsie, no v konecnom dosledku som zostal normalne sokovany, ked sa mi podarilo ziskat povodny exac, cim som vlastne eliminoval vsetky odmedzenia a ziskal plnu verziu hry.

Aby som to upresnil, tak pokial si hodite loader na analyzu, tak sa vsetko tvari neprijemne, clovek ani nevie, coho sa ma chytit, hned na zaciatku vidno DRM retazec, plno srackoveho kodu, no paradox je, ze na prekonanie nie je potrebny ziadny specialny tool a staci na to 30 sekund.  :o

Skutocne, staci sa blizsie pozriet do zlozky s hrou pri jej spusteni. Kazdy si ihned vsimne novovytvoreny popcapgame1.exe, ktory ma nastaveny systemovy atribut, ale to moze zostat skryte maximalne pre BFU. Mimochodom, este je tam .dat, co je vlastne povodny, no zasifrovany exe subor, tentokrat je zakryptovane cele telo, nielen .text sekcia od OEP, ako to bolo pri Reflexive Games.

Trik je v tom, ze k novovytvorenemu .exe suboru je zakazany pristup, neda sa citat, takze prekopirovanie nie je taktiez mozne. Ak sa hra ukonci, tak loader exac vymaze, ake logicke, ze? ;)  No jo, takze isto vas napadne, ze co sa asi stane, ak si spustim hru a nasilne ukoncim loader a potom i samotnu hru.

Odpoved je asi jasna...  :D
« Last Edit: May 13, 2009, 09:39:08 PM by eraser »
th3 r341 f4!1ur3 !5 wh3n y0u d0n't 134rn 4nyth!n6 fr0m 4ny 6!v3n 5!tu4t!0n
the real failure is when you don't learn anything from any given situation

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
« Reply #5 on: May 14, 2009, 09:29:03 AM »
Nevim jak to ma PopCap Games ted, ale pred par lety jsem na to delal "trial limit destroyer" a tenkrat coz bylo od tvurcu velmi naivni fungoval na drtivou vetsinu jejich her....
[TiME4CRiME]

DARKER

• [SCF]
  • Administrator
  • Senior Member
« Reply #6 on: May 14, 2009, 09:07:05 PM »
Jo, PopCap mal vsade rovnaku ochranu, stacilo z jednej fcie vratit 0 alebo 1 a gameska bola regnuta.