Cus,
mam par dotazu, k odpovedim bych se zcela jiste dopracoval i sam, ale pokud to ma nekdo komplet "v hlave" trebas mi poradi a ja usetrim drahocenny cas ;-))
Delame na projektu upravy jednoho Open Source SW sireneho pod licenci GNU2 (preklad do cz, upravy kodu, scriptu atd) SW ke sve funkcnosti potrebuje OS bud WIN/Unix, Apache, Mysql. Perl a ruzne free knihovny.
Standardne "prodavame" jeho instalaci a reseni na miru danemu klientovi - ovsem jsou klienti, kteri chteji pouze dodat v zakladu upraveny SW napr. na CD.
Pro nas je toto nevyhodne, samozrejme ale i pro klienta protoze v tu chvili nema SW pripraveny pro jeho konfigurace atd.
Par otazek tedy:
- lze takto upraveny SW pod licenci GNU2 prodat po uprave za financni uplatu? (ze zneni licence mi zhruba vychazi ze ano)
- lze tento SW nejak chranit pred instalaci vlastnim licencnim klicem?
- doporucite SW ktery by "no exe" ale web front-end ochranil? (myslite ze staci nejaky "setup creator", ktery rozbali adresare po zadani klice na dane misto - o neprolomitelne ochrane neuvazuji ;-?)
- popr. ochranit napr. iso atd, atd
Proste nechci, aby se nase upravena verze sla spustit/instalovat jen tak, no a potom nejake jednoduche reseni nacitani licenci z webu (podobne nas odchytili pri pouzivani "cracked" wbulletinu)
Podotykam, ze veskera reseni jsou akceptovatelne pouze na urovni zcela legalni (co nadelame no) - tedy i pouziti jakehokoliv dalsiho SW napr. pro ochranu.
Diky za pomoc
llAmElliK