Author Topic: ENIGMA-live  (Read 331 times)

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
ENIGMA-live
« on: November 11, 2005, 03:22:50 PM »
Hi,

na?el jsem tenhle zajímavej crypto - úkol.
V jednom attachmentu máte ve wav souboru odvysílanej kod v morseovce za?ifrovaný kodem ENIGMA -  (určitě v?ichni víte o co jde).
Va?ím úkolem není nic jedodu??ího ne? tento roz?ifrovat do textu - jednoduchý jako facka.
Čili opi?te pípání a pískání - sestrojte nebo v muzeu ukradněte přístroj (myslím ?e to jde i nějaký ponorky a mů?ete to zkusit):D:D
Neee - kecám bude to jedodu??í a to o dost.....

Tady máte vysvětlení jednotlivých znaků:

Význam jednotlivých Q-kódů a zkratek:
 CQ = v?eobecná výzva
 DE = zde, tady
 STN = stanice
 QRX = zavolám Vás později (nebo mo?no doplnit časovým údajem = QRX 10.00, zavolám Vás v 10.00)
 QTC = mám pro Vás telegram (QTC 3 = tři tlg)
 NW = nyní
 RPT = opakuji
 + = konec zprávy
 GB2HQ = volací znak anglické radioamatérské organizace (HQ = HeadQuarter)

Tak teď to nejjednodu??í - úkol je velmi usnadněn tím ?e jsem přilo?il vlastní nastavení přístroje - tedy tak jak je třeba k onomu "dni"vysílání aby se data dala de?ifrovat.
To nastavení najdete v druhém attachmentu + obráky co co znamená - pokud v?e nastavíte správně vyjde vám výsledná odvysílaná zpráva.
Pouze pro ilustraci co to muselo bejt za "pakárnu" si poslechněte znění té zprávy v attachmentu 1.
Tak a aby ste vlastně měli co nastavovat tak na tomhle linku si stáhněte emulátor přístroje ENIGMA (ADVANCED ENIGMA SIMULATOR SOFTWARE PROGRAM) - a nainstalujte.
Emulátor je na této stránce http://w1tp.com/enigma/#Enigma .

Nu co dodat - přeji hodně zábavy u tohodle zajímavého úkolu.
« Last Edit: November 12, 2005, 01:40:53 AM by llAmElliK »
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]

llAmElliK

• [TiME4CRiME]
  • Administrator
  • VIP
ENIGMA-live
« Reply #1 on: November 12, 2005, 01:28:21 AM »
Yes - malinko sem si stím vyhrál aby to trochu zajímavěj?í - tady je čistý kod který sem zaznamenal do wav souboru (jako attachment) - a tady tím DECODEREM z toho pípání a pískání dostanete zakryptovaný text - který je potom nutno vlo?it do emulátoru ENIGMA - nastavit hodnoty ,které máte doporučeny a pak u? to vyflusne správný text.
Decoder,který jsem pou?il byl úspě?ný na 99% při testech ,který jsem s ním dělal a nejen s ním - pokud budete chtít poradit s nastavením - (či různými omezeními;)) dejte vědět.
Dekoder je tady http://www.dxsoft.com/download/cwget150.zip
Jinak je třeba wav spustit ve va?em přehrávači - v nastaveních hlasitost ve win dát jako vstup wav/mp3 no a nastavit dekoder - spustit obojí a on Vám při správném nastavení vyhodí text zprávy - ten text pokud budete mít mi po?lete a já vám řeknu jestli je správný ať mů?eme dál - je?tě malá rada - pokud podle horní příručky významu slov vyeliminujute text který je pouze průvodní k dané zprávě zjistíte ?e samotná zpráva je jen velmi krátká....a pouze ta se vkládá do ENIGMA emulátoru.
Hodně ?těstí

No a čistá zpráva v attachmentu .......
« Last Edit: November 12, 2005, 01:33:50 AM by llAmElliK »
TiME AND CRiME ARE ETERNAL-REVERSE ENGINEERiNG iS MODERN PHiLOSOPHY AND iSN'T CRiME
[TiME4CRiME]