Hi,
na?el jsem tenhle zajímavej crypto - úkol.
V jednom attachmentu máte ve wav souboru odvysílanej kod v morseovce za?ifrovaný kodem ENIGMA - (určitě v?ichni víte o co jde).
Va?ím úkolem není nic jedodu??ího ne? tento roz?ifrovat do textu - jednoduchý jako facka.
Čili opi?te pípání a pískání - sestrojte nebo v muzeu ukradněte přístroj (myslím ?e to jde i nějaký ponorky a mů?ete to zkusit)

:D
Neee - kecám bude to jedodu??í a to o dost.....
Tady máte vysvětlení jednotlivých znaků:
Význam jednotlivých Q-kódů a zkratek:
CQ = v?eobecná výzva
DE = zde, tady
STN = stanice
QRX = zavolám Vás později (nebo mo?no doplnit časovým údajem = QRX 10.00, zavolám Vás v 10.00)
QTC = mám pro Vás telegram (QTC 3 = tři tlg)
NW = nyní
RPT = opakuji
+ = konec zprávy
GB2HQ = volací znak anglické radioamatérské organizace (HQ = HeadQuarter)Tak teď to nejjednodu??í - úkol je velmi usnadněn tím ?e jsem přilo?il vlastní nastavení přístroje - tedy tak jak je třeba k onomu "dni"vysílání aby se data dala de?ifrovat.
To nastavení najdete v druhém attachmentu + obráky co co znamená - pokud v?e nastavíte správně vyjde vám výsledná odvysílaná zpráva.
Pouze pro ilustraci co to muselo bejt za "pakárnu" si poslechněte znění té zprávy v attachmentu 1.
Tak a aby ste vlastně měli co nastavovat tak na tomhle linku si stáhněte emulátor přístroje ENIGMA (ADVANCED ENIGMA SIMULATOR SOFTWARE PROGRAM) - a nainstalujte.
Emulátor je na této stránce
http://w1tp.com/enigma/#Enigma .
Nu co dodat - přeji hodně zábavy u tohodle zajímavého úkolu.